برای خرید لپ تاپ یا کامپیوتر چه معیارهایی را مد نظر قرار می دهید؟ با اطمینان می توان گفت؛ ارتقای حافظه، یکی از مهم ترین معیارها به حساب می آید. به عبارتی؛ پس از گذشت مدت زمانی استفاده از یک سیستم، فارغ از حافظه به کار رفته در آن، اعم از هارد دیسک یا SSD، نیاز به ارتقا احساس می شود. در واقع پیشرفت های سریع در حوزه تکنولوژی این نیاز را به وجود می آورد. مطمئنا این کار بدون بررسی های گسترده امکانپذیر نخواهد بود. تحقیقات نشان می دهد در حال حاضر، در دنیای پیشرفته امروز، اس اس دی، یکی از سریع ترین و بروزترین حافظه های جهان است که خرید و استفاده از آن نه تنها خرج زیادی روی دست شما باقی نمی گذارد، بلکه رسیدن به خواسته هایتان را نیز سرعت می بخشد.
خوشبختانه این روزها هر کسی میتواند این نوع حافظه را در کامپیوتر خود تعبیه کند. اما سوال اصلی اینجاست؛ SSD چیست؟ چه فوایدی را با خود به همراه دارد؟ اگر قصد بهره گیری از این حافظه را دارید، توصیه می کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. در نظر داریم توضیحاتی را خدمت شما شرح دهیم.

فروش اس اس دی

SSD را بشناسید

در اکثریت حافظه های SSD، اطلاعات بر روی میکرو تراشه ها ذخیره سازی می شوند. البته در لپ تاپ ها و کامپیوترها هارد دیسک (HDD) بکار میرود که دارای یک هد بر روی دیسک مغناطیسی است. از این طریق فرآیند نوشتن و خواندن اطلاعات رخ می دهد.
بهره گیری از حافظه های SSD نه تنها سر و صدای کمتری دارد، بلکه بسیار قدرتمندتر بوده و سرعت بیشتری نیز خواهد داشت. البته کیفیت اس اس دی را نباید در این افزایش سرعت، بی تاثیر بدانید. اما به طور میانگین آن دسته از کامپیوترهایی که از این حافظه استفاده می کنند چیزی حدود ۵ برابر از سرعت بالاتری برخوردارند. حتی سرعت انتقال فایل ها در آنها نیز به بالای ۳ الی ۴ برابر هاردهای معمولی میرسد. اصلی ترین دلیل سرعت بالای آنها، عدم استفاده از قطعات مکانیکی متحرک است. علاوه بر موارد ذکرشده، باید بگوییم که فناوری حافظه ‌های SSD همواره رو به‌ پیشرفت است و سرعت حافظه ‌های SSD امروزی، حدود ۲ برابر حافظه‌ های SSD چهار سال پیش است.

تکنولوژی بکار رفته در حافظه SSD

اگر فکر خرید حافظه SSD در ذهن شما جولان می دهد باید بگوییم که انواع و اقسام این حافظه ها در بازار موجود است. به عنوان مثال اگر SSD بکار رفته در سیستم شما قدیمی است، بهترین انتخاب می تواند خرید حافظه ای با استاندارد SATA باشد. این استاندارد از سال ۲۰۰۳ همه گیر شد. هر چند که این روزها با حافظه های مجهزتری همچون SATA II و کابل مخصوص به آن نیز روبرو هستیم. بیایید کمی بیشتر درباره تکنولوژی های موجود بدانید.

PCle

PCle را باید یکی از جدیدترین استانداردهای معرفی شده در جهان دانست که در حافظه های SSD بکار میرود. حتی تجربیات و تحقیقات نشان می دهد سرعت آن در مقایسه با استاندارد SATA به مراتب بیشتر است. هر چند که خرید آن نیازمند صرف هزینه بیشتری است. در این میان مشکل بزرگ؛ عدم سازگاری آن با سخت افزارهای قدیمی است. درباره NVMe چه می دانید؟ شاید حافظه های SSD مجهز به پروتکل NVMe از استاندارد PCle استفاده کنند. اما باز هم سرعتشان ورق را به سمت آنها برمیگرداند. در حین خرید نباید هیچگاه تکنولوژی بکار رفته در حافظه های اس اس دی را نادیده بگیرید.
در این میان حتی توجه به پورت ها نیز حائز اهمیت است. معمولا پورت های M.2 با حافظه های SATA و PCle سازگار هستند و بیشتر مادربوردهای کامپیوترهای امروزی به پشتیبانی از آن می پردازند. پس نمیتواند مشکلی را از بابت استفاده برای شما به همراه آورد.
با این اوصاف هیچ شکی نیست که بهره گیری از اس اس دی، میتواند در کوتاهترین زمان ممکن نیازهای شما را برآورده کند. اما چه فواید دیگری باعث میشود به سراغ استفاده از آن برویم؟

با فواید اس اس دی آشنا شوید

محال است بهره گیری از یک سیستم فوایدی را با خود به همراه نداشته باشد و باز هم افراد به سراغ بهره گیری از آن بروند. این مسئله خصوصا زمانی که پای تکنولوژی وسط باشد به راحتی قابل لمس است. پس بیایید در این قسمت شما را با بخش دیگری از فواید اس اس دی آشنا کنیم.

توان مصرفی کم

به اطمینان میتوان گفت اس اس دی به هیچ عنوان جهت افزایش فضای ذخیره سازی، مشکلات HDD را ندارد. در واقع سازنده ها ناچارند جهت افزایش حجم به سراغ استفاده از صفحات بیشتری بروند. این تعداد صفحه به واسطه فضای داخلی HDD کاملا ایزوله است و هوای داخل آن را محدود می کند. زمانی که این صفحات با سرعت زیاد شروع به چرخش میکنند، گرمای بیشتری تولید می شود و یک مشکل بزرگ در نوت بوک را میسازد. این دقیقا همان چیزی است که شرکت های سازنده در تلاش اند تا بهبود دهند.
یکی از برتری ها و فواید اس اس دی نسبت به HDD، توان مصرفی آن است و نیز از نظر سایز در ظرفیت برابر از HDD کوچک تر است.

بازنویسی فایل

SSD از نظر نرم افزاری با HDD کاملا سازگار است. به گونه ای که میتوان آن را جایگزینی برای هارد دیسک ها دانست. البته در بخش مدیریت فایل تفاوت های بسیار جزئی دیده می شود. به عنوان مثال در هارد دیسک ها، فایل ها در همان جای قبلی کپی می شوند. این در حالی‌ است که اگر اشتباهاتی رخ دهد گاهی داده نابود خواهد شد. این مسئله اما به هیچ عنوان در اس اس دی مشاهده نخواهد شد. بازنویسی فایل در یک موقعیت جدید کپی خواهد شد و سپس فایل قدیمی حذف می شود.
بنابراین اگر هنگام بازنویسی فایل ها اشتباهی رخ دهد فایل های اصلی به صورت دست نخورده باقی می مانند که این باعث کاهش احتمال از بین رفتن داده ها می شود. در حال حاضر ویندوز تفاوتی میان HDD و SSD قائل نمی شود اگرچه گفته شده که سعی در استفاده بهینه از آن را دارد.

قابلیت اطمینان

به دلیل اینکه SSD هیچ قسمت متحرکی ندارد پس درصد خرابی آن در اثر ضربه کمتر است. اگر یک نوت بوک به زمین بیفتد احتمال صدمه دیدن HDD بسیار زیاد است زیرا ممکن است که هد با صفحه تماس پیدا کند.

آینده برای کیست؟
شما نمیتوانید به طور قاطع SSD را آینده تکنولوژی و جایگزینی برای HDD بدانید.
اگر چه در برخی کاربردها SSD به جای HDD به فروش می رسد. (به عنوان مثال؛ حافظه های قابل حمل USB با ظرفیت ۴۰ و ۸۰ گیگا بایت که در ساختار آنها از SSD استفاده شده است). اما در برخی از ابزارها هنوز HDD به عنوان ذخیره اصلی کاربرد دارد.
قیمت گذاری سازنده های SSD نقش اصلی را در این تغییرات خواهد داشت، اگرچه مصرف انرژی مقاومت و سرعت انتقال اطلاعات در جایگزینی SSD بی تأثیر نخواهد بود. اگر کاهش قیمت SSD همچنان ادامه داشته باشد باید منتظر جایگزینی کلی SSD به جای HDD باشیم.
کلام آخر
در این مقاله تا حد امکان توضیحاتی را خدمت شما ارائه دادیم. حال میدانید خرید اس اس دی چه فوایدی را برای شما به همراه دارد. و چگونه میتواند نیازتان را برآورده کند. با این حال اگر سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده، توصیه می کنیم به بخش تماس باما مراجعه کنید. کارشناسان و متخصصان سایت لفور اطلاعات کامل و راهنمایی های دقیقی را در این زمینه خدمت شما ارائه خواهند داد.

 

۱ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.